Our team proudly presents the following projects (grants and investments) financed with the help of the European Structural Funds and of the Hungarian State (in Hungarian language):


I.

Kedvezményezett: IT-MEDicine Kft.

Projekt címe: Komplex elektrofiziológiai mérőrendszer fejlesztése a méhen belüli halálozás csökkentése érdekében

Szerződött visszatérítendő kockázati tőke összege: 9 millió Ft

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. Q3

Projekt azonosító száma: GINOP-8.1.3/A-16


A GINOP-8.1.3/A-16 projekt keretében biztosított kockázati tőkebefektetéssel célunk egy olyan komplex elektrofiziológiai mérőrendszer kifejlesztése, melynek a napi szülészeti gyakorlatban való használatával jelentősen javíthatjuk a perinatális (születés időszaka körüli) mortalitási és morbiditási mutatókat. Cél, hogy valós időben és objektív módon kapjunk többlet információt – elsősorban méhen belül – a magzat állapotáról. A 9 millió Ft tőkebefektetéssel a termék továbbfejlesztett deszkamodelljét tudjuk kifejleszteni.
II. 

A Kedvezményezett neve: IT-MEDicine Kft.

A projekt címe: „Komplex elektrofiziológiai mérőrendszer: „Fetal Health”

A projekt kódszáma: GINOP-2.1.5-15/2019-08/2

A szerződött támogatás összege: 36 303 500 Ft

A támogatás mértéke: 80 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.02.15.


A mindennapi szülészeti gyakorlatban hatalmas igény van arra, hogy minél pontosabb képet kapjunk a magzat állapotáról mind a terhesség, mind a szülés alatt. Viszonylag kevés módszer áll rendelkezésünkre, amellyel a méhen belüli magzat állapotát megítélhetjük. A szülések alatti legfőbb probléma, hogy a szülés alatti hypoxia (azaz az oxigénhiányos állapot) nem jelezhető előre egyértelműen.  A projekt erre a piaci igényre kíván választ adni, segítve a magzatnak az utolsó trimeszteri állapotának megítélését és a szülés alatt az oxigénhiányos állapot elkerülését. Cél, hogy valós időben és objektív módon kapjunk többlet információt – első-sorban méhen belül – a magzat állapotáról.  Termékünkkel egy olyan, a világban eddig nem létező integrált orvosi eszköz jön létre, amely az alábbi diagnosztikai mérésekre képes:  1. Indirekt magzati EKG (anyai hasfalon keresztül) a terhesség 2-3. trimeszterében; 2. Direkt magzati EKG szülés alatt (magzati fejbőr elektróddal); 3. Magzati EEG szülés alatt (fejbőr elektróddal elvezetve). A GINOP-2.1.5-15/2019-08/2 sz. projekt keretében a termék MVP-jét fejlesztjük ki.III. 

Kedvezményezett: IT-MEDicine Kft.

Projekt címe: FETAL HEALTH ORVOSI ESZKÖZ FEJLESZTÉSE

Szerződött visszatérítendő kockázati tőke összege: 250 millió Ft

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. Q4

Projekt azonosító száma: GINOP-8.1.3/A-16

A termék MVP-jének elkészültét követően lehetőség van arra, hogy megkezdődhessenek a humán klinikai vizsgálatok. A kapott eredményeket, tapasztalatokat egyrészt az eszköz végleges változatának, prototípusának kialakítása során használjuk, másrészt a kiterjesztett adatgyűjtésből adatfeldolgozásra és irányelvek kidolgozására van lehetőség. A projekt megvalósításával célunk, hogy kifejlesszük a már CE jellel is rendelkező prototípust, amellyel megjelenhetünk a piacon és megkezdhetjük az értékesítést a kórházak és klinikák számára.